انواع گوشی پزشکی
وقتی که میخواهید وسیله مهمی همچون گوشی پزشکی خریداری کنید، صرفا به دنبال مدلی نیستید که فقط کار کند! بلکه به دنبال وسیلهای هستید که کیفیت صدای بالاتری داشته باشد وتجربه خوبی هم برای شما و هم برای بیماران به همراه داشته باشد. ویژگیهای صوتی گوشیهای مختلف با یکدیگر تفاوت دارند.
در مورد کیفیت صوتی گوشی پزشکی، همان اندازه که وضوح انتقال صدای بدن بیمار مهم است، حذف صداهای محیطی که شما را از تمرکز بر صدای بدن بیمار باز میدارد، اهمیت دارد. نحوه طراحی چست پیس، تیوب و قطعات داخل گوشی در این عملکرد صوتی تاثیرگذار است. در این مطلب به معرفی انواع گوشی پزشکی خواهیم پرداخت تا در زمان خرید بتوانید انتخابی متناسب با نیاز خود داشته باشید. همچنین قصد داریم تا شما را با عکس گوشی پزشکی در انواع مختلف نیز آشنا کنیم.
انواع گوشی پزشکی
گوشیهای پزشکی بر اساس کاربرد و تخصصی بودن به 4 دسته تقسیم میشوند که عکس انواع گوشی پزشکی را در این مقاله مشاهده خواهید کرد.
1. گوشیهای آکوستیک
گوشیهای آکوستیک بطور معمول از قطعات زیر ساخته شدهاند که در ادامه به معرفی این اجزا میپردازیم:
قطعات داخل گوشی
دسته (بینااورال)
تیوب (شلنگ)
هد (چست پیس)
سرگوشی (Ear tip): این قطعات در دو نوع خشک و نرم ساخته میشوند. برخی از شرکتها هر دو نوع را به عنوان لوازم جانبی در اختیار کاربران قرار میدهند. شما باید نوعی را انتخاب کنید که بیشترین تطابق را با شکل کانال گوش شما دارد؛ به طوری که بتواند نویزهای صوتی محیط را حذف کند. دقت کنید که قطعات داخل گوشی قابل جدا شدن و شستشو باشند.
تیوب (شلنگ): تیوب یا شلنگ استتوسکوپ بطور نرمال 26 تا 28 اینچ (65 تا 70 سانتی متر) طول دارد. اما انواع بلندتری هم وجود دارد که در شرایط خاص میتوان از آنها استفاده کرد. بعضی از گوشیها دارای دو تیوب هستند که نقض دو کانال صوتی را بازی میکنند. اما اکثر گوشیها دارای یک تیوب بزرگ هستند که دو کانال از درون این تیوب میگذرد. مدلهای تک شلنگه (دارای یک تیوب) نسبت به مدلهای دو شلنگه نویز کمتری را از محیط دریافت میکنند. نکته مهم در شلنگ گوشی این است که به خوبی عایق کاری شده باشد.
شلنگهایی که ضخیمتر هستند و قطر بیشتری دارند، نسبت به شلنگهای نازکتر، بهتر عایقبندی شدهاند. برای بررسی اینکه تیوب به خوبی عایق کاری شده است یا نه، قطعه را در داخل گوش قرار دهید، تیوب را بین انگشت شست و اشاره بگیرید و به آرامی مالش دهید. در صورتی که صدای این مالش را به طور واضح و قابل توجهی بشنوید، میتوانید نتیجه بگیرید که تیوب به درستی عایق کاری نشده است و احتمالا نویز محیط دست از سر شما بر نخواهد داشت!
هد (چست پیس): چست پیس میتواند ترکیبی از دیافراگم و بل باشد که با توجه به نیاز، قابل تبدیل است. تفاوت بل و دیافراگم این است که بل صداهای با فرکانس پایینتر را دریافت میکند. پیرامون دیافراگم و بل یک لاستیک به نام "ریم" قرار گرفته است که از وینیل پوشانده شده و علت قرارگیری آن این است که قسمتهای فلزی سرد گوشی با بدن بیمار تماس نداشته باشند. برخی از گوشیها، مانند گوشیهای برند لیتمن از چست پیس یک طرفه قابل تنظیم ساخته شدهاند که میتوانید بدون برداشتن گوشی از روی بدن بیمار، مد چست پیس را از بل به دیافراگم عوض کنید.
2. گوشی الکترونیک یا دیجیتال: مزایا و معایب
گوشی الکترونیک یکی دیگر از انواع گوشی پزشکی به شمار میرود. مزیت اصلی این گوشی نسبت به گوشیهای آکوستیک معمولی، قابلیت افزایش صدا تا 10 برابر یا حتی بیشتر از گوشیهای پزشکی آکوستیک است. با این وجود این مساله بزرگترین عیب این گوشیها نیز محسوب میشود! گوشیهای الکترونیک در عین حال که صداهای بسیار ضعیف را تقویت میکنند، میتوانند حجم بالایی از نویز را وارد گوش شما کرده و باعث آسیب به گوش شوند. برای مثال اگر در حین معاینه قفسه سینه یک کودک، به یکباره جیغ بکشد، صدا از طریق گوشی تقویت شده و میتواند به گوش شما آسیبهای خطرناکی وارد کند. برخی از سازندگان گوشیهای پزشکی با صامت کردن صداهایی که بیش از حد بلند باشند این مشکل را حل کردهاند.
گوشیهای الکترونیکی به وسیله باتری تغذیه میشوند و معمولا دارای سیستم هشداری برای تمام شدن باتری هستند. برخی از مدلها دارای مانیتور کوچکی برای نمایش میزان باتری، ضربان قلب و میزان صدا هستند. بعضی مدلها حتی دارای پورت اتصال به کامپیوتر یا وسیلههای الکترونیکی دیگر نیز میباشند. به علاوه از طریق گوشیهای الکترونیکی چند نفر میتوانند به طور همزمان به صدا گوش دهند، همچنین میتوان صداهای قلب فرد را ذخیره کرد و روند صداها را در طول زمان با هم مقایسه نمود. برخی از گوشیهای الکترونیکی قابلیت استفاده به صورت گوشی معمولی را نیز دارند.
3. گوشی پزشکی جنین یا نوزاد
همانطور که از اسم و عکس گوشی پزشکی جنین مشخص است، این گوشی برای شنیدن صدای قلب جنین در شکم مادر و صداهای درون بدن نوزادان به کار میرود. این صداها ضعیفتر از صداهای معمول بدن افراد بزرگسال هستند، به همین دلیل گوشی پزشکی نوزاد توانایی دریافت صداها و ارتعاشات ضعیف را دارد. تفاوت ظاهری این گوشی با دیگر مدلها، دیافراگم شیپور مانند آن است که برای دریافت صداهای کم، تناسب یافته است.
4. گوشی دامپزشکی
گوشیهای دامپزشکی دستهای دیگر از انواع گوشی پزشکی هستند که برای شنیدن صدای قلب و اندامهای حیوانات مورد استفاده قرار میگیرند. این گوشیها مورد استفاده دامپزشکان در کلینیکهای دامپزشکی قرار گرفته و کاربردها و ویژگیهای خاص خود را دارند.
از نظر صوتی چه گوشی برای شما مناسب است؟
با توجه به نیاز و کاربری شما، ممکن است تمایز بین درجههای مختلف صوتی، تفکیک صوتی و شنیده شدن یا نشدن صداهای ضعیف اهمیتی نداشته باشد اما در تشخیصهای حساس، توانایی شنیدن صداهای ضعیف اهمیت مییابد و این مساله در انتخاب گوشی فاکتور مهمی است. داشتن یک مقیاس برای بررسی گستره صوتی گوشیهای مختلف بسیار مفید است اما به جز برند لیتمن، شرکتهای دیگر اطلاعاتی برای مقایسه گوشیهای مختلف از این نظر ارائه ندادهاند.
گوشی پزشکی را از کجا بخریم؟
با توجه به اینکه کیفیت و ماندگاری گوشی پزشکی از اهیمت زیادی برخوردار است، برای خرید آن تنها باید به سراغ فروشگاههای معتبر رفت تا از کیفیت کالای خریداری شده مطمئن بود. درمان کالا، یک فروشگاه اینترنتی خرید گوشی پزشکی و دیگر تجهیزات پزشکی است که سابقه طولانی داشته و به ارائه اجناس با کیفیت میپردازد. انواع گوشی پزشکی در برندها و مدلهای مختلف در سایت درمان کالا عرضه شدهاند.
هر دو گوشی کیفیت مطلوبی دارند ولی از لحاظ مقاومت لیتمن بهتر از ام دی اف هستش .
اكثر رنگاش تمام شده
پاسخ:
درمان کالا | Darmankala:
با سلام و عرض ادب.
موجود و ناموجود شدن کالاها را میتوانید در فروشگاه اینترنتی درمان کالا به آدرس www.darmankala.com مشاهده کنید.
خسته نباشید
میخواستم بپرسم که کیفیت محصولات لیتمن بالاتره یا mdf؟
پاسخ:
درمانکالا | Darmankala:
با سلام و عرض ادب.
هردو برند لیتمن و MDF از کیفیت بالایی برخوردار هستند. برند لیتمن از این نظر قیمت بالاتری دارد که گاها در ایران کمیاب است و تحت تاثیر کمیاب بودن، قیمت آن بالاتر میرود. اما هردو برند امتحان خود را پس دادهاند. مابقی مسائل سلیقهای هست