معرفی بهترین تشک ها برای زخم بستر
راهنمای خرید بهترین تشک برای زخم بستر
تشک زخم بستر مناسب افرادی است که در دوره نقاهت پس از بیماری مجبور به استراحت مطلق بوده و یا به دلیل معلولیت فاقد توان حرکتی هستند. استفاده از این تشکها موجب میشود تا فشار کمتری به پوست وارد شده و از ایجاد زخم بستر جلوگیری شود. تشک زخم بستر انواع مختلفی داشته که بر روی تخت، ویلچر یا صندلی قرار میگیرند.
در سیستم تشک زخم بستر، از طریق پر و خالی شدن سلولهای هوا، فشار در تمامی نقاط پخش شده و از اصطکاک بیش از حد تشک و پوست جلوگیری میشود؛ دلیل نامگذاری تشک مواج نیز همین موضوع است. در این مقاله قصد داریم تا راهنمای کاملی برای خرید تشک مواج ارائه دهیم و به معرفی بهترین تشک برای زخم بستر بپردازیم. تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.
زخم بستر چیست؟
پیش از معرفی تشک مواج، بهتر است به این سوال پاسخ دهیم که زخم بستر چیست؟ زخم بستر (Bedsore) که به آن زخم فشاری نیز میگویند، آسیب بخشی از بافت پوست است. این آسیب در بخشهای پوست حقیقی و روپوست ایجاد میشود و در صورت عدم درمان بافتهای ماهیچه و حتی استخوان را نیز درگیر خواهد کرد. زخم بستر زمانی ایجاد میشود که فرد به دلیل ناتوانی حرکتی یا دوره نقاهت پس از بیماری تحرک کمی داشته و به طور مداوم خوابیده یا نشسته است.
انواع تشک زخم بستر
تشکهای زخم بستر دارای دو دسته فناوری کلی هستند. تشکهای High tech که قابل تنظیم بوده و بر اساس نیاز بیمار پر یا خالی میشوند و تشکهای Low tech که با فیبر، فوم، ژل، هوا یا آب پر شدهاند و غیرقابل تنظیم هستند. به طور کلی تشک مواج دارای انواع زیر است:
تشک مواج تخم مرغی
علت نامگذاری این تشک، سلولهای هوا در آن است که به شکل شانه تخم مرغ هستند. پر و خالی شدن هوای این سلولها موجب پخش شدن فشار میشود. تشک مواج تخم مرغی مناسب زخم بستر درجه 1 یا افرادی است که قصد دارند از ایجاد زخم بستر جلوگیری کنند. تشک تخم مرغی ضد آب و ضد تعریق بوده و تحمل حداکثر وزن 110 کیلوگرم را دارد. در صورتی که دوره نقاهت شما کمتر از یک سال است این تشک گزینهای مناسب برای شما خواهد بود.
تشک مواج سلولی
ساختار این نوع تشک از سلولهای کنار یکدیگر ساخته شده و دارای موتوری کم صدا و قدرتمند است. تشک مواج سلولی مناسب برای زخم بستر درجه 2 و 3 بوده و تحمل وزن بیش از 110 کیلوگرم دارد. در صورتی که برای دورهای بیش از یک سال قصد استفاده از تشک زخم بستر را دارید، باید تشک مواج سلولی تهیه کنید. این تشک مانند تشک تخم مرغی، ضدآب و ضد تعریق است اما ضخامت بیشتری دارد.
تشکهای مواج بیمارستانی یا لیزری
ویژگی اصلی این نوع، ایجاد یک جریان هوا بر روی تشک است که از پیشرفت زخم بستر جلوگیری میکند. در حقیقت بر روی سلولهای این تشک سوراخهای ریزی وجود دارد که بخشی از جریان هوا خارج شده و در نزدیکی پوست پخش میشود. این تشکها تخصصیتر بوده و دارای سیستم هشدار هستند که به همین دلیل به آنها تشک مواج سنسوری نیز میگویند. از دیگر ویژگیهای آن سیستم CPR است که در هنگام ماساژ قلبی باد سلولها را به سرعت خالی میکند.
مزایا استفاده از تشک مواج
همانطور که گفتیم بیمارانی که قادر به راه رفتن نیستند و برای مدت طولانی باید در بستر بمانند، برای جلوگیری از ایجاد زخم بستر، از انواع تشک مواج استفاده میکنند. بیماران مبتلا به آسیب نخاعی، آسیب مغزی، بیماری آلزایمر و پارکینسون، تحلیل عضلانی و فلج مغزی بیش از دیگر بیماران در معرض ابتلا به زخم بستر خواهند بود. استفاده از تشک زخم بستر دارای مزایا زیر است.
- از ایجاد زخمهای جدید جلوگیری کرده و سرعت بهبود زخمهای قبلی را افزایش میدهد.
- موجب بهبود گردش خون میشود که اکسیژن و مواد غذایی بیشتری به بافتها و پوست بدن خواهد رسید.
- به راحتی قابل استفاده بوده و موجب حفظ استانداردهای بیمارستانی میشود.
- از تعرق بیش از حد جلوگیری کرده و اختلالی در سیستم طبیعی تعرق بدن ایجاد نمیکند.
- قابلیت تنظیم فشار هوا را داشته و موجب متناوبسازی نقاط فشار میشود.
- انواع تشکهای زخم بستر از موادی تهیه میشوند که ضد حریق هستند.
ویژگیهای بهترین تشک برای زخم بستر
در زمان خرید تشک زخم بستر باید به برخی نکات و ويژگیها توجه داشته باشید تا بتوانید بهترین تشک مناسب برای زخم بستر را انتخاب کنید.
- سختی و نرمی متعادل: تشک زخم بستر نباید بیش از حد سفت یا نرم باشد.
- ضد تعریق: تشک زخم بستر باید ضد تعریق باشد تا بیمار احساس ناراحتی نکند.
- انعطافپذیری: تشک زخم بستر باید منعطف بوده تا به شکل تخت یا حالتهای موردنظر درآید.
- قابلیت تغییر اندازه: تشک مواج را باید بتوان به تناسب قد افراد تغییر داد.
- وزن متعادل: وزن مناسب تشک مواج موجب میشود جابجایی آن آسانتر باشد.
- پایداری و ثبات: ثبات تشک زخم بستر باعث میشود تا بر اثر هر ضربه ناگهانی بیمار دچار مشکل نشود.
- قابلیت شستوشو: در زمان خرید تشک زخم بستر به قابلیت شستوشو آن توجه کنید.
- تحمل وزن: حداکثر وزن قابل تحمل، در زمان انتخاب تشک زخم بستر باید مورد توجه قرار گیرد.
- مدت زمان بستری: زمان استفاده از تشک مواج، در انتخاب نوع آن تاثیرگذار است.
- شدت زخم بستر: برای درجههای مختلف زخم بستر، تشکهای متفاوتی مورد استفاده قرار میگیرند.
بهترین نوع تشکها برای زخم بستر
تا اینجا با انواع تشک مواج و ویژگیهای بهترین تشک برای زخم بستر آشنا شدید. اکنون به معرفی چندین برند تولیدکننده تشک زخم بستر میپردازیم که بهترین تشکهای مواج را تولید میکنند.
تشکهای زخم بستر زنیت مد (Zenithmed)
زنیت مد یکی از برندهای معتبر در زمینه تولید تشک زخم بستر است. این تشکها دارای ویژگیهای همچون قابلیت استفاده در منزل و کلینیکها، مواد مرغوب و باکیفیت، موتور پرقدرت و کم صدا، فیوز اطمینان و غیره هستند. محصولات این برند تولید کشور چین و تحت لیسانس سوئیس است؛ همچنین دارای یک سال گارانتی خواهند بود. تشک مواج تخم مرغی زنیت مد یکی از انواع تشکهای زخم بستر است که برای استفاده موقت بهکار میرود.
تشکهای زخم بستر ایر داکتر (Air Doctor)
تشکهای این برند برای تخت و یا ویلچر مناسب هستند که کیفیت قابل توجهی دارند. ثابت نگه داشتن زیر سر بیمار، امکان چرخش هوا، رویه ضد آب و قابل شستوشو، قابلیت تنظیم وزن و فشار، امکان تعویض هر سلول به صورت جداگانه و غیره از جمله ویژگیهای شاخص این تشکهای مواج در نظر گرفته میشود. ایر داکتر ساخت کشور کره جنوبی و دارای گارانتی یک ساله است. تشک ضد زخم بستر ایر داکتر AD1200 یکی از انواع پرفروش این برند محسوب میشود.
تشکهای زخم بستر پی ای و ال ای (PE&LE)
این برند تشک زخم بستر، تولید کشور تایوان بوده و انواع تشک مواج تخم مرغی، سلولی و بیمارستانی را عرضه میکند. ویژگیهای مانند وزن مناسب، جنس PVC، سیکل گردش هوا 5 دقیقهای، دوام و کارایی زیاد، گارانتی 2 ساله و غیره موجب شده است تا PE&LE به یکی از محبوبترین و بهترین برندهای تولیدکننده تشک مواج تبدیل شود. تشک مواج حبابی PE&LE مدل 7525 برای جلوگیری از ایجاد زخم بستر در طول دورهای کوتاه مورد استفاده قرار میگیرد.
تشکهای زخم بستر آریانا مد (ArianaMed)
یکی از انواع بهترین تشک برای زخم بستر، برند آریانا مد است. تشکهای این برند به جهت ویژگیهای فراوان، کیفیت و کاربرد زیادی دارند که از جمله این ویژگیها میتوان به مقاومت در برابر پارگی و تورفتگی، پیشگیری از رشد انواع قارچ و باکتری، قابلیت شستشو تا دمای 95 درجه سانتیگراد و غیره اشاره نمود. تشک فومی ضد زخم بستر ریسک متوسط و بالای آریانا مدل ARIA-PRO یکی از انواع پیشرفته و باکیفیت این محصولات است. این تشکهای مواج دارای گارانتی 2 ساله بوده و تولید کشور کره جنوبی هستند.
تشک زخم بستر زیکلاس مد (Zyklusmed)
انواع تشک مواج زیکلاس مد تولید کشور چین با گارنتی 5 ساله بوده و همچنین دارای 10 سال خدمات پس از فروش است. ضخامت مناسب، گردش هوا، کارایی زیاد، تحمل وزن بیشتر و غیره از ویژگیهای این برند تولید تشک زخم بستر محسوب میشود. تشک مواج سلولی سوراخ دار زیکلاس مد نمونهای است که برای قرار دادن لگن در زیر تخت بیمار، مورد استفاده قرار میگیرد.
خرید تشک زخم بستر
در این مقاله انواع تشک زخم بستر را برشمرده و ویژگیهای آن را بررسی کردیم؛ همچنین به معرفی بهترین تشک برای زخم بستر پرداختیم. همانطور که گفتیم انواع تشک مواج مانع از ایجاد زخم بستر شده و همچنین به بهبود زخمهای قبلی کمک میکنند. برای خرید تشک زخم بستر ابتدا به شرایط بیمار، مدت زمان استفاده از تشک و ویژگیهای آن توجه کنید. پس از انتخاب تشک مواج مورد نظر، به فروشگاهی معتبر مراجعه کرده تا از کیفیت محصول خریداری شده مطمئن باشید. سایت درمان کالا یک فروشگاه اینترنتی معتبر و با سابقه در زمینه فروش تجهیزات پزشکی است. انواع تشک زخم بستر در این فروشگاه عرضه شدهاند.